rejseweb.dk

Dan dig et overblik over din rejse med Rejseplanen Zoner

Hvis du skal ud og rejse med kollektiv transport, har antallet af zoner betydning for, hvor meget rejsen vil koste dig. Derfor er det rart at vide, hvor mange zoner du krydser på din rejse. På den måde kan du nemlig udregne prisen for hele din rejse.

På Rejseplanen Zoner kan se du, hvordan de forskellige zoner er inddelt. Du kan også se prisen for din rejse gennem de forskellige zoner.

Læs også Rejseplanens egen artikel om zoner her: https://help.rejseplanen.dk/hc/da/articles/360000712465-Zoner-p%C3%A5-Rejseplanen

Se hvilke zoner du rejser igennem med Rejseplanen Zoner

Hvis du gerne vil vide, hvilke zoner du rejser igennem, kan du få dette udspecificeret på Rejseplanen Zoner. Når du først har valgt din ønskede billettype, vil det også være angivet længere nede på siden, hvilke zoner rejsen tager dig igennem.

Det kan for eksempel være en fordel, hvis du allerede har periodekort til nogle af zonerne. I så fald skal du naturligvis ikke betale for disse zoner på din rejse.

Billettypen har også betydning for prisen

Det er dog ikke kun antallet af zoner, der er afgørende for prisen. Det er billettypen naturligvis også. Derfor er der også forskel på, om du køber en enkeltbillet til voksen eller anvender rejsekort. Med et personligt rejsekort vil du altid få en billigere pris, end hvis du købte en enkeltbillet. På samme måde som du før i tiden kunne spare penge ved at anvende et klippekort fremfor en enkeltbillet.

Ligesådan er zonerne også billigere, hvis du er under 16 år. I så fald bliver du takseret som et barn, hvilket giver dig 50% rabat på enkeltbilletter.

Derfor er landet zoneinddelt

Måske undrer du dig over, hvorfor hele landet egentlig er zoneinddelt. Det skyldes, at det naturligvis er dyrere at rejse fra København til Aalborg, end det blot er at rejse fra Vesterbro til Østerbro i København. Derfor er hele landet blevet zoneinddelt.

Zonerne er derfor med til at gøre det gennemskueligt, hvad en rejse med kollektiv transport vil koste. Det er også zonerne, der bliver anvendt, hvis du gerne vil have et periodekort. Selvom du måske rejser fast til og fra samme station, vil det stadig være zonerne for de specifikke stationer, der er angivet på dit periodekort.

Hvis du er i tvivl om, hvilke zoner du skal rejse til og fra, kan du altid finde svaret på Rejseplanen Zoner.

Derfor er der forskellige farver på Rejseplanen Zoner

Når du kigger på Rejseplanen Zoner, undrer du dig måske over, hvorfor kortet over zoner er så farverigt. Farverne er der for at gøre kortet mere intuitivt at anvende for dig. Farveskiftet er nemlig med til at markere, at du overgår fra én zone til en anden. I hvert fald hvis du kigger på zoner for regional kollektiv transport.

På andre zonekort bliver farverne anvendt til at markere, at du bevæger dig fra én landsdel til en anden. For eksempel fra Sjælland til Fyn og videre til Jylland.

Derfor skulle farverne gerne gøre Rejseplanen Zoner mere overskuelig at bruge. Også selvom de måske virker lidt forvirrende til at starte med.

Læs også Rejseplanens egen artikel om zoner her: https://help.rejseplanen.dk/hc/da/articles/360000712465-Zoner-p%C3%A5-Rejseplanen