rejseweb.dk

Spar penge på din togrejse – Tjek Rejseplanen for Orange billetter

Læs mere om Orange-billetter på Rejseplanens hjemmeside her: https://help.rejseplanen.dk/hc/da/articles/360000807997-DSB-Orange-billetter-p%C3%A5-Rejseplanen

Hvis du skal ud at køre med DSB, kan du spare en del penge, hvis du er ude i god tid. I så fald har du nemlig mulighed for at købe de såkaldte DSB Orange-billetter. Det er særdeles billige billetter, hvor du nogle gange kan spare mere end 50%.

På Rejseplanen har du mulighed for at se, hvorvidt der er nogle Orange-billetter ledige til den afgang, som du skal med. Læs mere om, hvordan du kan finde ud af om Rejseplanen har Orange billetter i det nedenstående.

Hvad er en Orange-billet?

En Orange-billet er en billet, der gælder til en specifik afgang. Modsat almindelige enkeltbilletter til DSB, kræver en Orange-billet altså, at du tager med en helt specifik afgang.

Orange-billetter bliver sat til salg cirka to måneder rejsedagen. Desto tidligere du køber billetten, desto billigere er den ofte. Som voksen har du mulighed for at medtage to børn under 12 år gratis, hvis du har en Orange-billet.

Det er vigtigt at bemærke, at du hverken kan ændre, afbestille eller tilbagebetale din Orange-billet, når først du har købt den.

Sådan tjekker du Rejseplanen for Orange billetter

Når du laver en rejsesøgning på Rejseplanen, har du mulighed for at tjekke, om der er nogle ledige Orange-billetter. I så fald vil de dukke op, når du trykker på ”Pris”. Hvis der er Orange-billetter tilgængelige, vil der stå ”DSB Orange” og så en specifik pris.  Hvis du gerne vil købe en Orange-billet, kan du trykke på ”Køb”.

Husk, at Orange-billetter kun gælder til DSB-toge

Inden du tjekker Rejseplanen for Orange billetter, er det værd at vide, at der gælder særlige regler for denne type billet. Du kan nemlig kun anvende denne type billet til den afgang, som du har valgt. Derudover gælder billetten også kun til rejser mellem DSB- og Arriva-stationer.

Det vil med andre ord sige, at du ikke kan anvende en Orange-billet til hverken bus, metro, lokalbaner, privatbaner eller letbaner. Hvis du skal anvende et eller flere af disse transportmidler under rejsen, bør du udregne om en Orange-billet så er billigst. Alternativt kan det muligvis være billigere for dig at anvende rejsekort eller enkeltbilletter.

Tjek Rejseplanen for Orange Fri, hvis du vil have mere fleksibilitet

Hvis du gerne vil have mere fleksibilitet, kan du i stedet tjekke Rejseplanen for Orange Fri-billetter. Det er også billige billetter, men i modsætning til almindelige Orange-billetter har du mulighed for at refundere en Orange Fri-billet i op til 30 minutter før afgangen.

En Orange Fri-billet er typisk lidt dyrere end en almindelige Orange-billet, men til gengæld får du altså en større fleksibilitet i forhold til afgangstidspunktet.

Ligesom en Orange-billet gælder Orange Fri også til en specifik afgang. Hvis du derfor bliver nødt til at ændre dit afgangstidspunkt, er du altså ikke nødvendigvis garanteret en ligeså billig afgang senere.

Når du tjekker Rejseplanen for Orange billetter, vil Orange Fri også være angivet, hvis der er nogle ledige billetter. Her vil du også kunne se den specifikke pris for Orange Fri på din rejse.

Læs mere om Orange-billetter på Rejseplanens hjemmeside her: https://help.rejseplanen.dk/hc/da/articles/360000807997-DSB-Orange-billetter-p%C3%A5-Rejseplanen