rejseweb.dk

Velkommen til Madrid

Madrid er en kosmopolitisk by, der kombinerer de mest moderne infrastrukturer med en stor kulturel og kunstnerisk arv. Strategisk placeret i det geografiske centrum af Spanien er Madrid en af de vigtigste byer i Europa. Dets charmerende, men pulserende historiske centrum tilbyder en bred vifte af indkvartering og tjenester. Alt dette kombineret med fremdriften i et meget dynamisk samfund fyldt med en varm og imødekommende befolkning har forvandlet denne metropol til en af den vestlige verdens største hovedstæder.

Besøgende kan nyde solen, gå en tur eller tage på ro i Madrids store og smukke parker og haver. Retiro-parken, Casa de Campo og Juan Carlos I-parken gør blandt andet Madrid til en af Europas grønneste hovedstæder. Men hvis der er én ting, der kendetegner Madrid, så er det den dybe, smittende passion for livet, der afspejles i dets venlige, imødekommende mennesker.

Madrid er vært for mange begivenheder inden for scenekunst, såsom koncerter, udstillinger, balletter, udvalgte teaterproduktioner og de seneste filmudgivelser. Du kan nyde et bredt udvalg af spanske og internationale retter eller blive charmeret af dets barer og taverner. Madrids natteliv er en anden stor attraktion. Dens pubber, barer, diskoteker og flamencoklubber er alle en del af dens fantastiske atmosfære. Byerne Aranjuez, Alcalá de Henares (fødestedet for Cervantes) og San Lorenzo del Escorial i Madrid-regionen er også alle hjemsted for kulturelle skatte, der har fået status som verdensarv. Og hvis du ønsker at tage en pause fra bylivets travlhed, ligger Madrid tæt på betagende natur såsom Sierra de Guadarrama-bjergene.

Kunst og kultur er grundlæggende for livet i Madrid. Byen har 73 museer, der dækker alle områder af menneskelig viden. Nogle af de vigtigste omfatter Prado-museet, et af verdens største kunstgallerier; Thyssen-Bornemisza-museet med mere end 800 malerier, skulpturer og gobeliner og Reina Sofía National Art Centre, som er dedikeret til spansk samtidskunst, med værker af blandt andre Picasso, Joan Miró, Salvador Dalí og Juan Gris.