Skøre og interessante fakta om Dubai

Leder du efter interessante fakta om Dubai? Så fortsæt med at læse!

  • Sidste måned tilbragte jeg et par dage i Dubai. Det var min tredje tur til dette Emirat, og jeg må sige, jo mere jeg lærer det at kende, jo sjovere finder jeg dette sted.
  • Ja, det er kunstigt, overdrevet og lidt mærkeligt at se sådan en moderne by med aircondition midt i ørkenen.
  • Men at tilbringe noget tid i Dubai med en ven, der bor i byen, fik mig til at se meget mere af den end blot turistattraktioner, og jeg må indrømme, at det er en by, hvor du kan leve et meget behageligt liv!
  • Dubai, en lille ørkenby for kun 50 år siden, har udviklet sig til en pulserende by, der er en forretning og kulturelt omdrejningspunkt i Mellemøsten og et populært turistmål.

Hvad er Dubai kendt for?

  • Dubai er kendt for for luksusshopping, moderne arkitektur og et livligt natteliv.
  • Burj Khalifa, den højeste bygning i verden, dominerer den skyskraberfyldte skyline.
  • Fast ejendom og turisme driver økonomi, og der ser ud til at være en aldrig-e udvikling af innovative og over-the-top projekter.
  • Dubai er unikt, og derfor ville jeg dele nogle Dubai fakta og informationer med dig.
  • Lad os starte med nogle interessante og skøre fakta om Dubai for at vise dig, hvor anderledes dette sted er.

Fakta om Dubai – fra sjovt til skørt og chokerende!

1. Burj Al Arab Hotel bruger nok guld til at dække Mona Lisa-maleriet 46.265 gange

Det indre af Burj Al Arab er dekoreret med omkring 1.790 kvadratmeter 24-karat bladguld. Med det kunne du dække 46.265 Mona Lisa-malerier!

2. Dubais kunstige palmeøer bruger nok sand til at fylde 2,5 Empire State-bygninger

Opførelsen af Dubais palmeøer krævede 94 millioner kubikmeter sand. Empire State Building er kun 37 millioner kubikmeter. Faktisk kunne mængden af sten og sand, der bruges her, danne en 2 meter bred (6,5 fod) mur, der ville cirkulere rundt om kloden tre gange! Her kan du finde mere information om konstruktionen af disse unikke øer.

3. Politistyrken i Dubai bruger mere på hver af deres superbiler, end det koster at sende et barn til college i USA

En interessant kendsgerning om Dubai: Dubais politistyrke bruger superbiler til at imponere turister og vise, hvor “classy” byen er. Dette inkluderer biler som Ferrari FF (500.000 USD), Lamborghini Aventador (397.000 USD) og en Aston Martin One-77 (1,79 millioner USD). Og de har verdensrekord for den hurtigste politibil; en Bugatti Veyron, som de købte for 1,6 millioner dollars! Til sammenligning koster det at gå på New York University, et af de dyreste colleges i USA, omkring $300.000 i fire år!

4. Den højeste bygning i verden er beliggende i Dubai

Burj Khalifa, som kan ses fra 95 km væk og er 163 etager høj, er den højeste bygning i verden. Med en samlet højde på 829,8 m (2.722 ft) og en taghøjde (ekskl. antenne, men inklusive et 244 m spir) på 828 m (2.717 ft) har Burj Khalifa været den højeste struktur og bygning i verden, siden den toppede ud i 2009. Det har også en af de hurtigste elevatorer i verden, som du kan tage op til observationsdækket for at nyde en utrolig udsigt over Dubai.

5. 25 % af alle kraner i verden var engang placeret i Dubai

Under højden af ejendomsboomet var Dubais skyline fyldt med kraner. Nogle siger, at byen var hjemsted for næsten 25 procent af verdens kraner! Men dette er måske lidt af en urban legende, da andre kilder kun angiver 2 eller 3%. Ikke desto mindre var og er antallet af kraner i Dubai vanvittigt, og byen bliver ved med at udvikle sig.

6. Mere end 85 procent af Dubais befolkning er udenlandsk

Det anslås, at mindre end 15 procent af Dubais befolkning er emirater, mens over 85 procent er udstationerede. De fleste af arbejderne, der bygger Dubais hundredvis af skyskrabere, immigrerede til De Forenede Arabiske Emirater fra Indien, Pakistan og Bangladesh. Som følge heraf udgør de nu over 50 % af byens befolkning. Klasseskellet er stort, hvor mange af immigrantarbejderne lever og arbejder under forfærdelige forhold, mens emiratikere får betalt deres husleje, uddannelse og lægeregninger, og overklasseudlændinge tjener ekstremt attraktive lønninger.

7. I Dubai erstatter robotter ulovligt børnearbejde i kamelvæddeløb

Kamelvæddeløb er en meget populær sport i Dubai, ligesom fodbold er for USA og hockey for Canada. For at holde vægten af jockeyerne nede, blev børn brugt til at ride på kamelerne. I stedet for at tillade Dubais beboeres børn at deltage, har der tidligere været et problem med at få børn ulovligt handlet ind i landet for at kapløbe med kameler. Resten af verden fik til sidst fat i problemet og har siden for det meste sat en stopper for det. Overlad det til Dubai at komme med en løsning. Nu bliver der bygget robotter i børnestørrelse, og de kører kapløb med kamelerne. De koster alt fra $300 til $10.000. Robotterne har indbyggede walkie-talkies, som giver ejerne mulighed for at levere kommandoer til kamelerne under løbet på 2 km, og en lille automatiseret pisk, der betjenes via fjernbetjening.

8. Indtil for nylig havde Dubai ingen adresser, ingen postnumre, ingen områdenumre og intet postsystem

På grund af den hastighed, som Dubai er vokset med, har det aldrig udviklet et standard adressesystem. I stedet for en adresselinje på en postlabel var der et rum, hvor beboerne kunne tegne et kort eller skrive specifikke instruktioner ud som: “Når du har passeret den hvide moske, er det den første gade til venstre, blå dør.” Det var først i 2015, at Dubai begyndte at tildele såkaldte Makani-numre (en unik 10-cifret kode) til alle bygninger for at hjælpe med at identificere dem.

9. Du betaler ingen indkomstskat i Dubai

Udover en ofte meget attraktiv løn skal du heller ikke betale nogen indkomstskat, når du tjener dine penge i Dubai. Dette tiltrækker mange mennesker, der kommer til Dubai med ideen om at spare en god sum penge på kort tid. Ærgerligt, det er også meget nemt at bruge mange penge i Dubai.

10. Dubai elsker guld

Vil du købe noget guld? Der er pengeautomater i Dubai, der udleverer guldbarrer! Eller besøg Dubais populære Gold Souk, et traditionelt marked med over 380 forhandlere. Mere end 25 % af verdens fysiske guld passerede gennem Dubai. Men det sjoveste Dubai-kendsgerning, når det kommer til deres kærlighed til guld, er, at de har en verdensrekord i at lave den længste guldkæde. Kæden måler 5.522 meter (18.116 fod 9,14 tommer)!

11. Dubai har den længste automatiserede metro

Endnu en Guinness verdensrekord indehaves af Dubai. Den længste førerløse metrolinje, med en længde på 52,1 km (32,37 mi) er Dubai Metro Red Line. Dubai Metros anden linje, den grønne linje, er 22,5 km (13,98 mi) lang. Kombinationen af disse to linjer gør det længere end Vancouver Skytrain. En anden interessant kendsgerning om Dubai relateret til offentlig transport: busstoppestederne har aircondition. Og hvis du nogensinde besøger Dubai om sommeren, vil du straks forstå hvorfor!

12. Mirakelhaven er den største blomsterhave i verden

Kan du lide blomster? Så er et besøg i Miracle Gardens et must. Mirakelhaven er enorm og dækker et areal på 72.000 kvadratmeter (780.000 sq ft) og byder på mere end 50 millioner blomster og 250 millioner planter. En af de mest fascinerende fakta om Dubai for blomsterelskere!

13. Der er en dinosaur inde i et indkøbscenter

Kælenavnet Dubai Dino, et 155 millioner år gammelt fossil af en Diplodocus Longus er udstillet i Dubai Mall. Det er ret unikt, fordi meget få fossiler overalt i verden er i denne fantastiske tilstand!