rejseweb.dk

Alt om Antalya, Antalya, Tyrkiet (B)

Antalya blev oprindeligt grundlagt af kong Attalus II af Pergamon omkring 150 f.Kr. og blev kaldt Attalia for kongen. Det blev hurtigt en del af Romerriget og trivedes indtil Konstantinopels fald. Seljuk-tyrkerne erobrede byen i 1207, som faldt til osmannerne i midten af 1300-tallet. Den forblev under osmannisk kontrol indtil 1. Verdenskrig, da byen kort blev givet til Italien, før den tyrkiske republik generobrede Antalya under uafhængighedskrigen.

Havde jeg indset hele dens historie, var jeg måske ikke blevet overrasket over byens størrelse. Antalya er den femte mest folkerige by i Tyrkiet og den største ved Middelhavskysten. Antalya er et større internationalt badested og tiltrækker mange turister. Jeg formoder, at jeg ville have vidst mere, hvis jeg havde planlagt at besøge Antalya på egen hånd, men i stedet tog jeg en to-ugers tur med G Adventures, et budgetmindet National Geographic Company.

Mens vi besøgte Antalya, vi boede på Hotel Argos i den gamle by, Kaleiçi. Selvom det var meget bekvemt placeret, rimeligt prissat og havde den første behagelige seng under mit ophold i Tyrkiet, gjorde en karaokebar med EKSTREMT høj musik et par gader væk det svært at sove selv med ørepropper. Som et resultat, når jeg bor i Kaleiçi, anbefaler jeg at vælge hoteller i nærheden af populære spillesteder meget omhyggeligt! …… (følg instruktionerne nedenfor for at få adgang til resten af denne artikel). Denne artikel er vist i appen “GPSmyCity: Walks in 1K+ Cities” på iTunes App Store og Google Play. Du kan downloade appen til din mobilenhed for at læse artiklen offline og oprette en selvguidet vandretur for at besøge attraktionerne i denne artikel. Appen forvandler din mobile enhed til en personlig rejseguide, og den fungerer offline, så der kræves ingen dataplan, når du rejser til udlandet.